1. Регистрация
За да се регистрирате за участие в Игрите, организирани от "Българско Имане" е необходимо да попълните формата, поместена на http://bgimane.com . Предоставен е избор за предпочитан тип Игра - Приключение или Състезание, като разликите са описани в детайлите.
Възможно най-скоро ние ще се свържем с Вас и ще потвърдим регистрацията Ви. След получено плащане, ще получите достъп до системата за текущото състезание.

2. Среща на отборите
В дните преди старта ще бъде насрочена среща на капитаните на отборите, участващи в играта. Тя е с информационен характер и на нея имате възможност да се запознаете с всичко неясно около организацията на Играта. Присъствието на срещата не е задължително.

3. Начало на състезанието
В обявените на сайта ден и час на началото чрез приложението за Андроид ще получите първата следа и ще може да стартирате Вашата игра.
Стартът не изисква физическо присъствие на дадена локация.

4. Развитие на състезанието
След получаването на всяка следа, отборите имат неограничено време да изпратят своите отговори.
След обработка на отговор и в случай, че той е верен, отборът получава следващата си следа.
По време на Играта не е необходимо отборът да се движи заедно или да решава загадки едновременно.

5. Отговори и оценяване на отговори
Всеки отбор може да подава отговори чрез приложението за Андроид, които се оценяват ръчно от екипа на "Българско имане". Въпреки че не можем да гарантираме моментална реакция, ние ще се постараем всички отговори да бъдат оценени максимално бързо (средно време за реакция по-малко от 10 минути). При оценен верен отговор, веднага ще получите следващата си следа.

6. Финал на играта и определяне на победител
Първият отбор, открил и изпратил последният верен отговор чрез приложението за Андроид е победител в играта и печели голямата награда.
Всички останали отбори ще бъдат известени за излъчването на победител, но могат да продължат участието си и да завършат играта.

7. Награждаване
След завършването на играта, всички отбори ще бъдат поканени за кратка церемония по награждаване.

8. Бонус състезания (рундове на живо)
В някои издания на състезанието е възможно да бъдат включени бонус състезания, включващи участие на представители на отборите на живо в дадена локация.
Детайли за тези бонус състезанията ще бъдат публикувани чрез системата (и Андроид приложението) и ще бъдат достъпни за всички участници поне 1 седмица по-рано.
Участието в тях не е задължително. Наградите от тези състезания могат да варират и да бъдат както вътреигрови (допълнителни жокери и т.н.), така и извън играта (предметни награди).

9. Комуникация с екипа
Във всеки момент от състезанието отборите имат право да се свържат с екипа на "Българско Имане" относно проблеми с участието си и/или следите, които са получили.
Не са позволени въпроси относно конкретиката на загадките.

10. Конфиденциалност
Всички текстови и мултимедийни съдържания, използвани в състезанието са защитени с авторско право. Споделянето им под каквато и да е форма без позволението на организаторите е напълно забранено и може да доведе до отстраняване от състезанието.

11. Отстраняване от състезанието
При установен опит за нарушаване на правилата на играта или установен опит за неспортменско поведение от страна на даден участник или цял отбор, той незабавно ще бъде отстранен от Играта.
Решението за отстраняване се взима без предупреждение; членовете на отстраненият отбор получават забрана за участие в Игри, организирани от "Българско Имане" и не получават обратно таксата си за участие.

12. Отказ от отговорност
Екипът на "Българско Имане" не носи отговорност за действията и ситуациите, възникнали по време на участието в Играта.
Екипът на "Българско Имане" си запазва правото да променя, премахва и добавя правила към настоящия документ, без да известява участниците в играта.